Naša povijest

MSD Animal Health ima bogatu baštinu znanstvene izvrsnosti i inovacija. To je temelj naše budućnosti i inspiracija za naš svakodnevni rad.

1940s

MSD uspostavlja diviziju Animal Health – koja brine o zdravlju životinja i otkriva sulfakvinoksalin, prvi kokcidiostat peradi.

1949

Proizvođač hrane za životinje Wim Hendrix položio je temelj za Intervet u Boxmeeru (Nizozemska), gdje je do 2012, ostalo sjedište divizije Animal Health današnje tvrtke.

1950s

Osnovana je tvrtka Schering-Plough Animal Health i dolazi na tržište s lijekom Prednizonom za liječenje ketoze u mliječne stoke.
Intervet razvija prvo cjepivo za perad protiv vojvotca.

1955

Objava prvog izdanja MSD Veterinarskog priručnika.

1961

“Koninklijke Zwanenburg Organon” (koji je kasnije postao AKZO NOBEL) sa sjedištem u Nizozemskoj, osniva tvrtku Intervet.

1970s

Uvođenje protuupalnog lijeka za konje (Schering-Plough Animal Health).
Pokretanje proizvoda za upravljanje reprodukcijom kod životinja na farmi (Intervet). Razvoj anthelmintic fenbendazol-a (Intervet).

1980s

Intervet razvija prvo rekombinirano DNA cjepivo (PORCILIS® Porcoli protiv proljeva kod praščića).

1990s

Razvoj florfenikola, novina među fenikol antibioticima isključivo za liječenje životinja (Schering-Pluugh Animal Health).
Uvođenje antiparazitik SCALIBOR® ovratnice za pse kako bi se spriječila Linšmanijoza od ugriza pješčane muhe (Intervet)

1997

MSD i francuska farmaceutska tvrtka Rhone-Merieux (kasnije Sanofi) spajaju svoje Animal Health divizije u jednakom udjelu vlasništva zajedničkog poduzeća pod nazivom Merial.

2000s

Lansiranje SLICE® ribljeg antiparasitika za liječenje morskih uši na lososu (Schering-Plough Animal Health).
Licenciranje prvog živog bakterijskog rekombinantnog cjepiva protiv grčeva kod konja u EU (Intervet).
Uvođenje lijeka PORCILIS® Pesti, prvo marker cjepivo za klasičnu svinjsku groznicu (Intervet)

2007

Schering-Plug preuzima Organon Biosciences (Intervet i Organon) od AKZO NOBEL-a. Odjel za zdravlje životinja (Animal Health) djeluje kao Intervet/Schering-Pluugh Animal Health.

2009

Razvoj Sfereona, tehnologije suhog zamrzavanja za cjepiva (Intervet/Schering-Plough Animal Health).
Merck & Co., Inc., Kenilworth, NJ, SAD preuzima Schering-Plough. Intervet/Schering-Pluugh Animal Health postaje Animal Health divizija unutar MSD-a.

2011

Razvoj Sfereona, tehnologije suhog zamrzavanja za cjepiva (Intervet/Schering-Plough Animal Health).
Merck & Co., Inc., Kenilworth, NJ, SAD preuzima Schering-Plough. Intervet/Schering-Pluugh Animal Health postaje Animal Health divizija unutar MSD-a.

2014

MSD Animal Health dobiva odobrenje od Europske agencije za lijekove i Američke uprave za hranu i lijekove za stavljanje u promet BRAVECTO® kako za mačke tako i za pse, koji kroz period od 12 tjedana pružaju prevenciju od buha i krpelja.

2015

MSD Animal Health prima odobrenje za uvjetnu dozvolu za proizvod CIV H3N2 cjepivo za zaštitu pasa od novo identificiranog soja CIV-a

2016

MSD Animal Health prima odobrenje od FDA za BRAVECTO™, prve tablete za žvakanje za pse koje štite pse od buha i krpelja do 12 tjedana.
MSD Animal Health prima odobrenje za cjepivo PORCILIS® PCV M Hyo, prvo europsko cjepivo koje samo u jednoj dozi štiti praščiće od svinjskog Circovirus-a tipa 2 i Mycoplasma hyopneumoniae infekcije